Hidegburkolás kisokos 2021.

Szerző: HHAdmin Kategória:

Hidegburkolás kiskos

hidegburkolas

A hidegburkolás nem egyszerű folyamat, hiába gondolják ezt sokan. Nem elég csupán a megfelelő gépek használata a méretre vágáshoz, és némi ragasztó a rögzítéshez. Szükségesek, de nem helyettünk végzik el a munka nehezebb részét!

Mi az a hidegburkolás?

A felületképzés építőipari értelemben kétféle módon zajlik. Ez lehet hideg vagy melegburkolás..
A melegburkolatok közé tatozik a  szőnyegpadló, PVC, parketta, parafa, műgyanta és egyéb anyagok.
A hidegburkolatok közé tatozik a járólap, csempe és egyéb kövek.

Ebben a cikkben csak a hidegburkolásra térnénk ki bővebben.

Mit csinál a hidegburkoló szakember?

A 2000-es évek előtt, a hidegburkolás a kőműves munka egyik része volt. Ez manapság nem így van, hiszen sok új anyag és technológia jelent meg a hidegburkolás terén. Ezek megfelelő használata, az igényes kivitelezés külön szakmává avanzsált. Ma már külön hidegburkoló szakember végzi ezeket a munkálatokat.

A hidegburkolás önálló szakma, ezért nemcsak megfelelő szakképzést igényel elsajátítása, hanem a rohamosan fejlődő technológiák miatt, folyamatos tanulást is. Aki sokáig szeretne gyönyörködni a választott padló vagy fal dekoratív és igényes kialakításában, gondos utána járás után válasszon meg a hidegburkoló szakembert! Ha szeretne többet megtudni, kérjen tőlünk ajánlatot!

A hidegburkolás anyagai

A választott burkolat mellett természetesen a rögzítéshez szükséges anyagok is igen fontosak mind minőség, mind esztétikum szempontjából. Míg régen a malter rögzítette a csempéket, addig ma már korszerű ragasztók sokaságából lehet választani, ám itt sem mindegy, milyet alkalmazunk. A hidegburkoló szakembernek figyelembe kell vennie, hogy lesz-e fal- vagy padlófűtés a burkolandó felület alatt, illetve a burkoló lapok méretei vagy a tervezett felület mintázata indokol-e különleges rögzítési technikát. A fugákból is rengeteg színből lehet ma már választani, de a szín mellett érdemes az anyagösszetételt is figyelembe venni. A vízzárás szintén fontos. A hidegburkoló munkálatok általában megkövetelik a vízszigetelést, hiszen legtöbbször a fürdőszobában és konyhában kerül sor hidegburkolásra. Ehhez az egyik legkorszerűbb megoldás a folyékony fólia.

Hol alkalmaznak ilyen típusú burkolást?

A lakásokban használt hideg- és melegburkolás aránya a közelmúltban megváltozott. Az új fűtési rendszereknek, elsősorban a padlófűtésnek köszönhetően a hidegburkolatok aránya megnövekedett. Ma már nemcsak a klasszikusnak számító előszoba, WC, fürdőszoba és konyha kap ilyen típusú burkolást, hanem egyéb helyiségek is. A hidegburkolás nagy előnyének számít általában a könnyebb tisztíthatóság és a kopásállóság.

A hidegburkolás kihagyhatatlan lépései:

  1. Alapozás
  2. A felület kiegyenlítése
  3. Szigetelés
  4. Felületépítés
  5. Burkolatterv
  6. Viszonyítási pontok meghatározása
  7. Burkolás
  8. A burkolás végső stádiuma a fugázás.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUHU_HU