Painting

Painting

Használt lakás vásárlása esetén legfőbb vágyunk, hogy eltüntessük az előző tulajdonos nyomait, és kedvünk szerint alakítsuk ki új életterünket, amelynek alapja a falak újra festése. Ha a lakás általános állapota jó, egy tisztasági festés csak tovább növelheti komfortérzetünket (3-5 évente egyébként is javallott a festés, hiszen ennyi idő alatt megfakulnak a színek, és a bepiszkolódás, penészedés sem zárható ki), ill. a különböző festési technikák alkalmazása egyedivé varázsolja lakásunk helyiségeit.

Festési technikák, festés eltérő színekkel

Kezd elterjedni a szomszédos falak eltérő színűre való festése. A sötétebb tónusú festékkel mindig a szoba napsütéses oldalát fessük, így a másik, világosabb árnyalat használatával a fénytelen részek is beláthatóbbak lesznek. Horizontális tagolás esetén mindig a világosabb árnyalatot használjuk a felső részre, míg a sötétebb árnyalattal az alsó részt fessük. Ha ez nálunk nem lenne előnyös, egyes helyekre széles függőleges csíkokat lehet festeni, ha alacsonynak tartjuk a helyiséget (hiszen optikailag növeli a magasságot) vagy vízszintes sávokat is festhetünk, amennyiben a helyiség szélesítésére törekszünk.

Ezeket a csíkokat lehet egyféle színnek a selyemfényű, illetve a matt változatával is festeni. Mindenkit biztosíthatok a felől, hogy egy hihetetlen élményt fog visszaadni ez a típusú festés. Folyton változónak érezzük a szobánkat, amikor nem süt be a nap szinte egyszínűnek hat a szoba, amikor süt, előbújnak festett csíkjaink.

EFFEKTFESTÉS

Legyünk megfontoltak a színek kiválasztásánál. Egy helyiségen belül legfeljebb 3 árnyalatot fessünk, és mindig vegyük figyelembe a falak jellegét, a szoba rendeltetését, a bútorok majdani elhelyezését.

KOPTATÁS

Fodrozott, dinamikus hatást kelthetünk egy rongy segítségével, bájos mintákat készíthetünk a már meglévő alapszínre.

STENCILFESTÉS

Sablon alkalmazásával nagyon mutatós falakat festhetünk.

TUPFOLÁS

Apró cseppeket, szabálytalan mintákat teremthetünk úgy, hogy az alapszínre festett falra akár több különböző színű festéket spriccelünk egy erős sörtéjű ecsetről. A világosabbra festett háttérre kerülő apró pöttyök optikailag tágítják a teret, másrészt az ilyen felszínen kevésbé feltűnőek a csekély szennyeződések.

BÉLYEGZÉS

A sablontechnikával ellentétben a festéket egyből a mintára visszük, és azt úgy nyomjuk a falhoz, mint a bélyegzőt a papírra.

STUKKÓK

Ha valami különlegesre vágyunk, akkor a stukkólécekkel való játék igazán különlegessé varázsolja lakásunkat. Rakhatunk a mennyezet, és az oldalfal találkozásához, a kettő találkozása alá, vagy akár kereteket is a falra, illetve a mennyezetre. Számtalan formájút, és stílusút lehet találni a piacon. Ott vannak még a rozetták is, amelyek szintén teret hódítanak maguknak, nem is gondolná az ember, mennyit jelentenek egy szoba díszítőfestésénél.
Festésnél kiemelhetjük őket, de bele is olvadhatnak a falba.

Nálunk a felmérés és tervezés mindössze 7.500,- Forint, amelyet a felújítás megrendelése esetén jóváírunk!

en_USEN